Εταιρειες
 
Καλαθι
0 αντικείμενα
 

ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ - ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ - ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ
Kλικ για μεγένθυση
Τιμή: 16.00€
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμα
Μοντέλο: Vinyl LP
Εταιρεία: Eirkti
Μέσος όρος βαθμολογίας: Δεν είναι βαθμολογημένο

 
Παρατηρώντας την Ελληνική υπόγεια εναλλακτική σκηνή μέσα από τις χαραμάδες του χρόνου..., εστιάζουμε για λίγο στα σχήματα εκείνα που έσταξαν πινελιές από ηχητικό ντελίριο σε τσαλακωμένο πεντάγραμμο και ταραγμένα όργανα προκειμένου να μεταδώσουν μία γνήσια νευρώδη «χορευτική» ατμόσφαιρα. Το όνομα των Ήταν Είναι Και Θα Είναι (Η.Ε.Κ.Θ.Ε.) συνδέεται αναμφίβολα με μία τέτοια προσέγγιση στην εναλλακτική καλλιτεχνική έκφραση, ταυτίζεται άμεσα με την απόδοση ενός φρενήρους αμαλγάματος άμεσης ηχητικής εξόρμησης και εναλλακτικής αισθητικής μεστότητας. Σχήμα διαμορφωμένο το 1987 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι Η.Ε.Κ.Θ.Ε. κυκλοφόρησαν αρχικά δύο κασέτες («Συγνώμη 'Ηρθατε Δεύτερος» και «Οσα Παίρνει Ο Άνεμος») και εν συνεχεία το μοναδικό τους δίσκο με τίτλο «Μ’ Όλα Τα Χρώματα Στην Τσέπη» (1990) ο οποίος διανεμήθηκε από τη μουσική εταιρεία Lazy Dog Records. Επιπρόσθετα, οι Η.Ε.Κ.Θ.Ε. συμμετείχαν στη βιντεοσυλλογή “The Opticoacousthc Bomb” (1991) από την Fifth Dimension Records καθώς και στο δίσκο-συλλογή "The Rock Propaganda Series" από την Cactus Records η οποία εκδόθηκε το 1992, ένα χρόνο μετά την διάλυση του γκρουπ.
Το «Μ’ Όλα Τα Χρώματα Στην Τσέπη» αποτελεί ένα παράδειγμα κλιμακούμενης έξαρσης επί punkn roll και θορυβοειδών εναλλακτικών μοτίβων. Πιο συγκεκριμένα, από τις συνθέσεις μύησης των «Κρασί» και «Ήταν και θα Είναι» έως το πηγαίο ντελίριο των «Προσωρινά» και «5 λέξεις», από τους στρωτούς στιβαρούς ρυθμούς των «Δεσποινίς Χορεύτε» και «Δικός σας» μέχρι τις πρόσθετες στιγμές εφήμερης αναμονής έως την έκρηξη των «Βουτιά στον Άνεμο» και «Το Μαντζόρε της Αυγής», οι Η.Ε.Κ.Θ.Ε. παρακινούν τον ακροατή σε μία συνεχή εγκεφαλική διέγερση, τον/την εξωθούν σε μία συνεχή αισθητηριακή κινητοποίηση. Εν τέλει, ο ακροατής κατανοεί πως το συγκρότημα αναδύει ένα εξαιρετικής μουσικής συνοχής έργο το οποίο συνοδευόμενο από τακτικούς, έντεχνα στρεβλώδεις στίχους, καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση στην Ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή.
25 χρόνια λοιπόν μετά την αρχική κυκλοφορία, η εἰρκτή επανεκδίδει το ιδιαίτερο αυτό μουσικό έργο. Ένα έργο που στη βάση της εμπνευσμένης του ηχητικής και στιχουργικής δυναμικής φτιάχτηκε για να ακούγεται δυνατά. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους φίλους εκεί έξω να πράξουν αναλόγως. Κυκλοφορεί στην περιορισμένη έκδοση 300 αριθμημένων αντιτύπων βινυλίου μαύρου χρώματος.
Γράψτε σχόλιο
Το όνομά σας:


Το σχόλιο σας: Σημείωση: HTML δεν είναι μεταφρασμένο!

Βαθμολογία: Κακό            Καλό

Enter the code in the box below:

Δεν υπάρχουν επιπλέον φωτογραφίες για αυτό το προϊόν.