Εταιρειες
 
Καλαθι
0 αντικείμενα
 

FREE YOURSELF – Extended play area 1994-2008

FREE YOURSELF – Extended play area 1994-2008
Kλικ για μεγένθυση
Τιμή: 17.00€
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμα
Μοντέλο: Vinyl LP + DVD
Εταιρεία: Labyrinth of Thoughts
Μέσος όρος βαθμολογίας: Δεν είναι βαθμολογημένο

Tελευταία κυκλοφορία της punkrock μπάντας από τη Γερμανία που αποτελείται κατά τα ¾ από έλληνες μετανάστες. Κομμάτια από cd singles – 7” singles – συλλογές + διασκευή του “Εθισμός” των Γκούλαγκ + DVD με ολόκληρη την τελευταία τους συναυλία το 2008!

Τα 12 τραγούδια της ξενιτιάς:

A’ πλευρά : Kαϊάφας (Kaiafas) (EP 2008) /   Kuss (EP 2008) /  Notausgang (EP 2008)  / Θα φύγουμε (Wir gehen) (EP 2004)  /  Θέλω ένα (Ιch will) ( EP 2004)

Β’ πλευρά :  Endoskopie (Split Single 1997) /  Εθισμός (Ethismos) (Γκούλαγκ διασκευή – Standard Situationen 1997)  /   Dance Of Freedom (Düsseldorf Modestadt Sampler 1994) / Mother Sister (EP 1994)  /  Kosta Song (EP 1994)  /Another Heart (EP 1994) / The Smile (EP 1994)

Περιορισμένη έκδοση : 240 αριθμημένες κόπιες σε γκρι βινύλιο + DVD

Συμπαραγωγή με την B-otherside records

Ξεκίνησαν να παίζουν το 1992 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η σύνθεση της μπάντας ήταν: Ντίμης, Μίλτος, Σπύρος και Κάι. Η μουσική τους ήταν ένα μίγμα από μελωδικό punk με hardcore ξεσπάσματα και κοινωνικούς αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα προσωπικούς στίχους. Δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που να έχουν χρησιμοποιήσει ελληνικό, αγγλικό και γερμανικό στίχο, χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα για τη γλώσσα έκφρασης.Ένα μικρό παράδειγμα είναι το τραγούδι «Kαϊάφας», το οποίο αναφέρεται στη πυρκαγιά που έκαψε το ομώνυμο δάσος στην Πελοπόννησο και μέσα σε 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα περιγράφεται ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν με ένα απόλυτα προσωπικό τρόπο.Άλλωστε οι μουσικοί και αισθητικοί περιορισμοί που υπάρχουν στο punk όσο και αν αυτό στεναχωρεί κάποιους, άφηναν παντελώς αδιάφορη τη μπάντα.Παιδιά που παίζουν, σε παλαιότερα εξώφυλλα, σχέδια κόμικς και τώρα ένας λαγός! Όπως μας έγραψε ο Σπύρος, όταν για πρώτη φορά μας έστειλε το αχέδιο του εξωφύλλου: «Ο (κουρασμένος) λαγός ταιριάζει στους Free Yourself, γιατί  συμβολίζει το κυνηγημένο ζώο, τη φύση, αλλά και τη χαρά της ζωής και την ταχύτητα.Ξεκουράζεται προς το παρόν, πριν αρχίσουν να τον κυνηγάνε.Ας ελπίσουμε πως δεν θα τον πιάσουν ποτέ……..»

FREE YOURSELF, ‘CAUSE NOONE ELSE WILL DO IT!

Γράψτε σχόλιο
Το όνομά σας:


Το σχόλιο σας: Σημείωση: HTML δεν είναι μεταφρασμένο!

Βαθμολογία: Κακό            Καλό

Enter the code in the box below:

Δεν υπάρχουν επιπλέον φωτογραφίες για αυτό το προϊόν.